Využití simulačního modelu na vývoj automatického algoritmu pro tvorbu routovací tabulky a ohodnocení cesty v dopravníkovém systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá využitím simulačního modelu na vývoj automatického algoritmu pro tvorbu routovací tabulky a ohodnocení cesty v dopravníkovém systému. Zahrnuje rešerši problematiky modelování a simulace výroby a problematiku prohledávání stavového prostoru s analýzou dostupných prohledávacích metod. Simulační model dopravníkového systému je vytvořen v sofware Tecnomatix Plant Simulation, kde je následně vyvíjen a testován algoritmus pro automatickou tvorbu routovací tabulky pro směrování a ohodnocení tras dle statických kriterií. V práci je uveden návrh principu algoritmu pro ohodnocení tras dopravníkového systému se zahrnutím dynamických kriterií a jeho optimalizace.
The diploma thesis deals with the use of a simulation model for the development of an automatic algorithm for the creation of a routing table and route evaluation in a transport system. It includes a search of modeling and simulation issues and state-space search issues with an analysis of available search methods. The simulation model of the transport system is created in the software Tecnomatix Plant Simulation, where an algorithm for automatic creation of routing tables for routing and evaluation of routes according to static criteria is subsequently developed and tested. The work presents a proposal for the principle of the algorithm for evaluating the routes of the transport system, including dynamic criteria and their optimization.
Description
Citation
WEYROVÁ, D. Využití simulačního modelu na vývoj automatického algoritmu pro tvorbu routovací tabulky a ohodnocení cesty v dopravníkovém systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (člen) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student obeznámil komisi s obsahem DP. Následně reagoval na dotazy oponenta. Další dotazy komise: doc. Roupec – Pojem „Routrovací tabulka“ vychází z počítačových sítí? prof. Vítečková – Lze v reálném procesů vybírat libovolnou cestu? Uvažovala jste teorii front? doc. Šenkeřík - Může mít více tras stejné ohodnocení? prof. Janáčová – Navrhla jste vlastní testovací systém? Co znamenají jednotlivé barvy v grafickém zobrazení systému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO