Návrh strategie stabilizace malé společnosti distribuující elektrotechnické součástky na českém a slovenském trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem strategie stabilizace malé společnosti distribuující elektrotechnické součástky. V první části představuje obecné pojmy problematiky strategického řízení, životního cyklu organizace a vybrané analýzy vnějšího a vnitřního prostředí společnosti. Analytická část práce obsahuje aplikaci vybraných metod a identifikaci klíčových faktorů v kontextu prostředí se situačním zhodnocením. Na základě výsledků těchto analýz je zpracován návrh vhodné strategie, která povede ke stabilizaci společnosti a posílení její konkurenceschopnosti.
The thesis deals with a proposal of a stabilization strategy for a small company distributing electrical components. The first part explains the general concepts of the issue of strategic management, organizational life cycle and selected analyses of company’s external and internal environment. The analytical part of the thesis contains application of selected methods and identification of key factors in the context of the environment with situational assessment. The results of these analyses are subsequently processed into proposal for a suitable strategy leading to stabilization of the company and an increase of company’s competitiveness.
Description
Citation
SMUTNÝ, J. Návrh strategie stabilizace malé společnosti distribuující elektrotechnické součástky na českém a slovenském trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
otázka vedoucího - zodpovězeno v plném rozsahu otázky oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Jana Hornungová, Ph.D.: V plánu nákladů jste vyčíslil mzdové náklady. Jakým způsobem jste je vyčíslil? - zodpovězeno částečně doc. Ing. Robert Zich, Ph.D.: Proč jste se v práci rozhodl pro tento přístup hodnocení zdrojů? Proč vám vyhovoval? - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA: V tabulce 15 máte souhrn výsledků v tabulce SWOT. V tabulce 18 máte hodnocení faktorů a všechny faktory tam nemáte přenesené. Můžete mi to vysvětlit? - zodpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO