Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá řízením rizik v průběhu zakázky ve strojírenském podniku Balák stroje Tišnov s.r.o., který se zabývá zakázkovou výrobou strojů. Cílem diplomové práce je identifikace a ohodnocení rizik, která mohou v průběhu zakázky nastat. Dílčím cílem práce je navrhnutí seznamu doporučení pro minimalizaci nejzávažnějších rizik. Práce je rozdělena na tři části, kdy první část práce je zaměřena na teoretická východiska. Druhá analytická část obsahuje představení sledovaného podniku, výzkumnou část, popis konkrétního průběhu zakázky a na základě zvolených metod (FMEA a Ishikawa diagram) jsou identifikována a ohodnocena rizika. Poslední část obsahuje návrhy pro zmírnění nejzávažnějších rizik.
The diploma thesis deals the risk management during order processing in the engineering company Balák stroje Tišnov Ltd., a producer of custom machines. The aim of the diploma theses is to identify and evaluate the risks that may arise during the order processing. A partial aim is to propose a list of recommendations to minimize the most serious risks. The thesis is divided into three parts, where the first part of the thesis is focused on theoretical basis. The second part – analytical part contains the introduction of the company, the research part, description of the order processing and risks identification and evaluation, using selected methods – FMEA and Ishikawa diagram. The last part contains proposals for mitigating the most serious risks.
Description
Citation
BALÁKOVÁ, T. Rizika řízení průběhu zakázky ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno v plném rozsahu otázka oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Ing. Vladimír Chalupský, Csc., MBA: Jak je na tom finančně firma? Má na to, aby skutečně došlo k vámi uvedené návratnosti prostředků v průběhu jednoho roku? - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Ing. Vladimír Chalupský, Csc., MBA: Který z vašich návrhů byste doporučila firmě realizovat jako první? - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Ing. Robert Zich. Ph.D.: Co vše je obsaženo ve vámi vyčíslené částce nákladů na nábor kvalifikovaných pracovníků? - zodpovězeno částečně Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D.: Jak jste volila kritéria hodnocení u rizik? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D.: Může být dle vašeho názoru u uvedené tabulky rizik jeden z indikátorů závažnější než ty další? - zodpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO