Cottagecore / Farmcore

Abstract
Bakalářská práce se věnuje reflexi současné romantizace přírody a venkovského života, jež se odráží v blíže zkoumané internetové subkultuře cottagecore. Zpracovává v ní obsažený eskapismus, tíhnutí k idyle a vytváření umělého safe-space prostoru, přičemž tyto faktory převádí do média na pomezí textilu, malby a objektu. Snaží se vyvolat v divákovi určitou sebereflexi a ukázat mu jiný pohled na problematiku spojenou se zmíněnými tématy.
Bachelor's thesis focuses on the reflection of the current romanticization of nature and rural life, reflected in the internetcore subculture cottagecore, which it examines more thoroughly. It works with the escapism contained in it, the tendency towards idyll and the creation of an artificial safe-space, while it transfers these factors into a medium on the border of textile, painting and object. It tries to evoke a certain self-reflection in the viewer and to show him a different view of the issues related to the mentioned topics.
Description
Citation
MARUŠKEVIČOVÁ, N. Cottagecore / Farmcore [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) MgA. Katarína Hládeková, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) PhDr. Ladislav Jackson (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) MgA. Jan Šerých (člen) Mgr. Lenka Střeláková (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba byla zahájena stručným představením studentky a tématu práce, po kterém byly studentka a komise seznámeny s obsahem posudků vedoucího práce a oponenta (v zastoupení). V rámci své připravené obhajoby pak studentka představila práci ve větším detailu, zaměřila se na svá východiska, estetiku a pracovní postupy. Studentka zodpověděla dotazy z posudků vč. doplňujícího dotazu vedoucího práce. Následovala otevřená rozprava, v níž dotazy přispěla většina členek a členů komise. Studentka rozpravu argumentačně zvládla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO