Stirlingův cyklus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce byla zaměřena na porovnání ideálních termodynamických cyklů klasických i alternativních pohonů, jejich výpočet, určení jednotlivých účinnosti, vykreslení p-V a T-S diagramů s bližším přihlédnutím na Stirlingův cyklus.
This work was aimed to comparise of ideal traditional and alternative termodynamic cycles, calculations and determinativ of efficiency of these cycles, executions of p-V and T-S diagrams with a closer look at the Stirling cycle.
Description
Citation
VESELÝ, M. Stirlingův cyklus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. Jozef Dlugoš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí závěrečnou prací. Následovala část, kdy student odpovídal na následující otázky oponenta: Obr. 2 a další obdobné (obr. 3, 4, 5 atd.) napovídá, že student při vypracování práce používal nějaký program nebo aplikaci, o které se v práci nezmiňuje. Je možno to upřesnit? - ZODPOVĚDĚL Co znamená hodnota záporné účinnosti v tabulce 8 na str. 37? - ZODPOVĚDĚL Kde se Stirlingovy motory či zařízení na jejich principu v praxi používají? - ZODPOVĚDĚL Odbornou komisí byly dále položeny tyto otázky týkající se závěrečné práce: Jaké parametry mají Stirlingovy motory v případě jejich nasazení pro výrobu elektřiny ze sluneční energie? Srovnejte s fotovoltaickými články. - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL Jak je vyřešeno mazání pístní skupiny u Stirlingova motoru? - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO