Výroba držáku kabeláže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce předkládá návrh technologie výroby držáku kabeláže ve venkovní části klimatizace. Díl je vyráběn z ocelového plechu s označením DC01 o tloušťce 1 mm. Výrobní série je stanovena na 200 000 kusů ročně. Na základě literární studie různých výrobních technologii byla jako nejvhodnější vybrána varianta výroby ve sdruženém postupovém nástroji. Ten umožní sloučení stříhání a ohýbání do jednoho nástroje. Výroba bude probíhat na mechanickém výstředníkovém lisu LEN 63 C. Ten splňuje všechny potřebné požadavky.
The bachelor’s thesis proposes a design for the production technology of the cabling holder, situated in the outdoor part of the air conditioner. This product is made of steel sheet DC01 with a thickness of 1 mm. The production of this holder is set to be 200 000 pieces per year. A progressive die tool was selected as the most suitable type of production technology, based on a literature study of various production technologies. This enables to combine cutting and bending of steel sheets with the use of one tool device. Manufacture will be performed using a mechanical eccentric press LEN 63 C. All the necessary requirements of this device are satisfactory for the production.
Description
Citation
ŠIMKA, R. Výroba držáku kabeláže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Z čeho jste vycházel při kontrole střižníku na vzpěr? (částečně zodpověděl) 2. Proč se střižnice s fazetkou používá pro velkosériovou výrobu a bez fazetky (zkosená) pro výrobu malosériovou? (částečně zodpověděl) 3. K čemu je náchylný nejmenší střižník? Co je potřebné kontrolovat? (částečně zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO