Výroba rotační nádoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem výroby nádoby, která je součástí přístroje na výrobu cukrové vaty. Jedná se o válcovou součást s dírou ve dně, vyrobeného z nerezové austenitické chrom-niklové oceli 1.4301 tloušťky 1,5 mm. Vzhledem k sérii 50 000 kusů ročně, byla zvolena technologie tažení bez ztenčení stěny. Tažení se uskuteční v jedné operaci. Vzhledem k vypočtené síle byl pro nástroj určen hydraulický lis ZHS 400 o jmenovité síle 4 000 kN.
The thesis is concerned with the concept of an rotating vessel, that is a part of cotton candy machine. A drawing is cylindrical shape with circular a hole in the bottom, which is made of austenitic chrome-nickel steel 1.4301 with the thickness 1,5 mm. Due to the production volume 50 000 units per year, the pulling technology without wall thinning was choosen. The process of drawing will be performer in one operation. Due to calculated force, the ZHS 400 hydraulic press with a nominal force of 4 000 kN was chosen.
Description
Citation
NOVÁK, V. Výroba rotační nádoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Výkres tažníku: Jaká bude drsnost v místě, kde je zakótován rádius R20? (plně zodpověděl) 2. Je skutečně nástroj na obr. 19 konstruovaný pro další tahy jak je v práci uvedeno? (částečně zodpověděl) 3. Proč jste nezvolil jiný typ lisu? (částečně zodpověděl) 4. Jakým způsobem je řešeno odstřižení příruby? (částečně zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO