OPC UA klient pro komunikaci s PLC B&R Automation

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je rešerší komunikačního protokolu OPC UA s následnou ukázkou jeho implementace do vytvářeného klienta. Rešerše začíná historickým vývojem a následně přechází v teoretický rozbor OPC UA jehož výstupy jsou implementovány v aplikaci OPC UA klienta. Tento klient, který je výstupem práce, následně demonstruje praktické využití OPC UA. Současně je poukázáno na vhodné postupy při vývoji aplikace, které jsou platné všeobecně.
This thesis is a research of the OPC UA communication protocol with a subsequent example of its implementation in the creating client. The research begins with historical development and then focuses on to the theoretical analysis of OPC UA, these outputs are implemented in the client application OPC UA. This client, which is output of this thessis, then demonstrates the practical use of OPC UA. In this thesis are shown suitable procedures for development of applications, which are generally valid.
Description
Citation
STANĚK, L. OPC UA klient pro komunikaci s PLC B&R Automation [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) RNDr. Jiří Dvořák, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce. Následně student zodpověděl otázky oponenta a doplňující otázky komise. Čím je podložena vhodnost návrhu? Souvisí problematika se zaměstnáním?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO