Návrh modelu robotického hada

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvorenie simulovaného robotického hada a analýza pohybu. Následne jeho otestovanie na jednoduchých úlohách a zhodnotenie výsledkov. Prvá časť práce je zameraná na zhrnutie poznatkov biologických hadov a využitie robotických hadov v robotike. V druhej časti je opísaná unikátna návrh a konštrukcia robotického hada. Posledná časť bude testovanie limitov a prekonávanie prekážok, z ktorých vyvodíme záver.
The main objective of this thesis is to create a simulated robotic snake and its motion analysis followed by its testing on the simple tasks and subsequent evaluation of the obtained results. The first part of our thesis summarises the knowledge about biological snakes and the usage of robotic snakes in robotics. The second part deals with the description of the unique design and construction of a robotic snake. The last part is concerned with testing of the limits and overcoming obstacles from which the conclusion is drawn.
Description
Citation
POLLÁK, J. Návrh modelu robotického hada [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) RNDr. Jiří Dvořák, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce. Následně student zodpověděl otázky oponenta a doplňující otázky komise. Co představuje "naměřená hodnota" v rámci simulace? Co je modelem? Co je míněno "třetím prototypem"? Odkud pochází rovnice pohybu? Jak je řešeno napájení, kudy by vedlo napájecí vedení? Je model fyzicky realizován?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO