Úsporné bydlení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření systému úsporného bydlení za využití kompaktního programovatelného automatu Siemens LOGO!. V práci je zahrnut popis logického řízení a přiblížení problematiky programovatelných automatů. Praktická část se zabývá zjednodušeným návrhem bytové jednotky za využití řídících programů a samotnou realizaci modelu domečku. K samotné realizaci programu bylo použito prostředí LOGO! Soft Comfort a dále software Autodesk Inventor pro tvorbu součástek potřebných pro model. Práce je doplněna o fotografie samotného modelu a řídící programy.
The bachelor's thesis is focused on the creation of an economical housing system using a compact programmable controller Siemens LOGO!. The work includes a description of logic control and approach to the problem of programmable logic controllers. The practical part deals with a simplified design of a housing unit using control programs and the actual implementation of the house model. The software LOGO! Soft Comfort was used for the actual implementation of the program. Autodesk Inventor software was used for creating of the parts needed for the model. The work is supplemented by photographs of the model itself and control programs.
Description
Citation
MAREK, V. Úsporné bydlení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obeznámil komisi s obsahem a výsledky své BP. Vedoucí BP shrnula výsledky a představila komisi docela náročnou práci studenta. Následně student reagoval na dotazy oponenta BP a členů komise. Další dotazy komise: doc. Švarc: Co je hlavním cílem tzv. domečku? doc. Matoušek: Pochválil použitou senzoriku, zdůraznil nepoužití webového servru. Je vhodné, aby inteligentní domácnost řídil tento modul 'PLC'?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO