Automatizace firemních procesů metodou RPA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá principy a zásadami aplikace RPA pro automatizaci podnikových administrativních procesů. Jsou uvedeny rizika, přínosy a technologie zasahující do RPA. V hlavní části práce jsou nastíněny vlastnosti procesů, které jsou vhodné pro automatizaci, klíčové oblasti, na které by se společnost měla při implementaci RPA zaměřit a hlavní zásady při zavádění RPA. V následující části jsou analyzovány produkty vedoucích společnosti na trhu s RPA. V poslední části je doporučen firemní proces k automatizaci. Výběr procesu je odůvodněním vzhledem ke zjištěným skutečnostem v předchozích částech práce.
Bachelor thesis deals with principles of RPA application for the field of administrative processes automation. Thesis states possible risks, benefits and technologies related to RPA. The main part of the thesis outlines key indicators of processes that are suitable for automation, key areas on which company should focus when implementing RPA and fundamentals of RPA implementation. The following part of the thesis analyses products of leading companies in RPA sector. In the last part a company process for automation is recommended. The selection of the process is explained given the facts found in the previous parts of the thesis.
Description
Citation
KALUS, Z. Automatizace firemních procesů metodou RPA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obeznámil komisi s obsahem a hlavními výsledky své BP. Vedoucí práce shrnul přínosy práce a pozitivně ohodnotil práci studenta. Následně student uspokojivě reagoval na dotazy oponenta BP a členů komise. Další dotazy komise: Ing. Matoušek: Rozdíl API/ABI, metody hodnocení doc. Švarc: Pojem Firemní procesy (konkrétní příklad)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO