Investiční doporučení pro fond kvalifikovaných investorů v oblasti investic do drahých kovů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Drahý kov – zlato, je vnímáno jako jistota a používá se k zabezpečení investic v době nervozity na globálním trhu. Ve světových fondech je však zpravidla zastoupeno malou částí. Fondy kvalifikovaných investorů mohou být poskládány zcela odlišně. Diplomová práce řeší, jakým způsobem a jak by měl fond kvalifikovaných investorů zlato začlenit do svého portfolia. Práce pojímá všechny instrumenty na téma zlata vhodné k investování a analyzuje jejich základní charakteristiky a odlišnosti.
Precious metal - gold, is perceived as a safety and is used to secure investment at the time of nervousness in the global market. However, the only small part is usually inset into world funds. Qualified (hedge) funds can be managed completely differently. Diploma thesis solves which way and how the qualified investor funds can include the gold into portfolio. The work takes all instruments on gold suitable for investing and analyzes their basic characteristics and differences.
Description
Citation
ROZSYPAL, T. Investiční doporučení pro fond kvalifikovaných investorů v oblasti investic do drahých kovů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. - Je vhodné použít jako odborný zdroj bakalářskou a diplomovou práci? Zodpovězeno. doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. - Čím je zapříčiněno, že turbocertifikáty při poklesu ekonomiky rostou? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO