Standard OpenCL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednavá o standardu OpenCL, který umí použít grafickou kartu pro akce- laraci náročných výpočtů. V první části práce je podrobně rozebrána architektura stan- dardu a podporova hlavních výrobců hardware a operačních systémů. Ve druhé části je rozepsána tvorba a implementace ukázkové aplikace, která provádí úpravy obrázku. Celá práce je zakončena srovnávacím měřením doby výpočtů na procesoru a na grafické kartě.
This work discussed about the OpenCL standard, which can use video card for accela- ration intensice calculations. In first part is an detail analyze of architecture of standard and support by major hardware manufacturers and operating systems. In the second part is described a creation and implementation of the application for adjustment of the picture. Whole work is ended by comparative measurment of the time of recon to processor and on the graphic card.
Description
Citation
MICHLOVSKÝ, J. Standard OpenCL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jakým způsobem jste měřil dobu výpočtu a jaký má použitý způsob rozlišení? Je toto rozlišení dostatečně velké, aby byl použitý způsob vhodný pro měření časů v řádech desetin milisekundy? Existuje způsob, jakým lze nastavit prioritu procesů vykonávaných na CPU? Pokud ano, jaký?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO