Návrh kulturního asimilátoru jako nástroje rozvoje interkulturní kompetence zahraničních studentů a pracovníků v prostředí VUT v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Závěrečná práce pojednává o návrhu kulturního asimilátoru určeného pro zahraniční studenty a pracovníky, jež si vybrali ke svému působení VUT v Brně. Současně se zabývá vylepšením již stávajících procesů adaptace, informovanosti a integrací asimilátoru do těchto procesů. Diplomová práce zahrnuje analýzu současného stavu, respektive nástrojů a materiálů pro adaptaci, jež VUT aktuálně využívá. Navržený koncept lze využít pro integraci zahraničních studentů a pracovníků do prostředí univerzity.
The final thesis deals with the creation of a cultural assimilator designed for foreign students and workers who have chosen to work or study at BUT. At the same time, it deals with the improvement of already existing processes of adaptation, information and integration of the assimilator into these processes. The diploma thesis includes an analysis of the current state, respectively tools and materials for adaptation, which BUT currently uses. The proposed concept can be used for the integration of foreign students and staff into the university environment.
Description
Citation
MACHOVÁ, D. Návrh kulturního asimilátoru jako nástroje rozvoje interkulturní kompetence zahraničních studentů a pracovníků v prostředí VUT v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Otázka oponenta: Můžete odhadnout přibližný časový rozsah ostré verze kulturního asimilátoru a maximální počet účastníků v jedné skupině tak, aby byla zajištěna a zachována maximálně efektivní dynamika skupiny? Bude se toto lišit v případě studentů a zaměstanců? odpovězeno Ing. Nina Bočková, Ph.D. Jaké jsou ekonomické kalkulace vašeho návrhu? Proč není uvedeno v práci? Jaká je odhadovaná časová dotace? odpovězeno Doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. Dokázala byste odhadnout náklady spojené s vaším návrhem? odpovězeno Doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc. Vysvětlete z jakých podkladů jste vycházela při výsledcích analytické části Hofstedeho kulturní dimenze. odpovězeno Prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. Jak přesné jsou podklady, ze kterých jste vycházela při hodnocení Hofstedeho kulturní dimenze? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO