Návrhový výpočet experimentální stripovací jednotky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavní náplní této diplomové práce je vytvoření návrhu stripovací kolony, která splňuje stanovená omezení. V úvodní části je uveden popis kontaminantu, v tomto případě amoniaku, který je odstraňován z čpavkové vody. Následující pasáž se věnuje stripování a stripovacím kolonám v obecné rovině, tedy principu, jejich možnostem a omezením apod. Hlavní částí je již samotný výpočetní návrh jednotky, který obsahuje i zjednodušené konstrukční řešení pro možnou stavbu. Součástí práce je také výkresová dokumentace.
The aim of this diploma thesis is to design a stripping column according to given requirements. At the beginning, the contaminant is described, in this case ammonia. Next section is putting emphasis on stripping columns, the principle, possible construction options etc. The main part of this thesis is focused on the design itself, including calculation of various parameters as well as simplified construction possibility. Drawing documentation is included in the attachment.
Description
Citation
FLORIAN, T. Návrhový výpočet experimentální stripovací jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Marcus Reppich (předseda) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen) Ing. Radim Puchýř, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Byly zodpovězeny dotazy oponenta závěrečné práce. Dotaz na původ čpavkové vody a motivaci práce, částečně zodpovězeno. Dotaz na předvedení celkové bilance stripovací jednotky, zodpovězeno. Dotaz na paramety výplní, které byly použity ve výpočtu v kontextu práce, zodpovězeno. Dotazy na koncentrace amoniaku ve výstupech z procesu v kontextu práce, zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO