Kondenzační výměník za kotel na tuhá paliva 200 kW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh spalinového kondenzátoru za 200kW kotel na dřevní štěpku. V první části jsou uvedeny typy výměníků a je představena problematika kondenzace. Dále jsou uvedeny potřebné vztahy pro výpočet vertikálního svazkového kondenzátoru. Pomocí dříve získaných poznatků je v praktické části spočten a navrhnut spalinový kondenzátor. Nakonec jsou uvedeny situace po změně vstupních parametrů.
The point of this thesis is a waste gas condensator for 200kW woodchips burning boiler. In the first part of the thesis types of heat exchangers are introduced. Condensation is introduced. Further all necessary equations and relations for vertical shall and tube heat exchanger are specified. Following those relations waste gas condensator is designed. Situation under different input conditions is talked over in the end.
Description
Citation
PINKAS, J. Kondenzační výměník za kotel na tuhá paliva 200 kW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Alojz Boko (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Co znázorňuje osa y v uvedeném grafu? Co znamená zkratka z_t? K čemu se vztahuje kóta na slidu Shrnutí? Kde se tento kondenzační výměník používá? Z čeho bylo vycházeno při tvorbě grafu závislosti výkonu výměníku na teplotě vstupní vody a na vlhkosti paliva? Otázky byly uspokojivě zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO