Technicko-ekonomická studie pěstování biopaliv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma této diplomové práce je Technicko-ekonomická studie pěstování biopaliv. Jedná se o studii, která zahrnuje technologii pěstování biomasy a její následnou úpravu. Součástí práce je ekonomická a citlivostní analýza, jejímž cílem je určení ceny vyráběné biomasy. Tato práce se zaměřuje na bylinná biopaliva a jejich porovnání s ostatními druhy paliv.
Technical-economical study of biofuel cultivation is the topic of this diploma thesis. This is a study that includes the technology of growing biomass and its subsequent treatment. Part of the work is an economic and sensitivity analysis, which aims to determine the price of produced biomass. This work focuses on herbal biofuels and their comparison with other types of fuels.
Description
Citation
ZEMACH, V. Technicko-ekonomická studie pěstování biopaliv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Existuje omezení pěstování křídlatky v ČR? Jaké je ekonomické zhodnocení pro slámu? Jak lze snížit vysoký obsah vody ve vypěstovaných palivech? Lze na pěstování získat dotaci od státu? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO