Vzduchem chlazený rozvaděč

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Při provozu elektrických zařízení dochází ke generování tepla v důsledku vnitřních ztrát zařízení. Pokud jsou tato zařízení umístěna v rozvaděči, tepelný výkon jednotlivých prvků se sčítá a teplota v rozvaděči může narůst až na hodnoty, kdy klesá spolehlivost jednotlivých zařízení. Jednou z cest, jak zabránit nárůstu teploty uvnitř rozvaděče na kritické hodnoty, je vyřešit jeho vhodné provětrávání (chlazení okolním vzduchem) a to buď přirozeným způsobem, nebo s využitím ventilátoru. Tato diplomová práce zabývá nejspolehlivějším způsobem chlazení rozvaděčů UniGear ZS1 a to přirozeným způsobem.
During the operation of electrical equipment, heat is generated due to internal losses of the equipment. If these devices are located in the switchgear, the heat output of the individual elements adds up and the temperature in the switchboard can rise to values when the reliability of the individual devices decreases. One of the ways to prevent increase the temperature inside the switchgear from rising to critical values is to solve its proper ventilation (cooling with ambient air). By natural convection or using a ventilator. This diploma thesis deals with the most reliable way of cooling UniGear ZS1 switcgears by natural convection.
Description
Citation
RUSETSKYI, I. Vzduchem chlazený rozvaděč [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Jak jste zjistil vstupní podmínky? Které veličiny ovlivňují mezní vrstvu? Ověřil jste hodnoty spočtené s reálnými? Proč může vzniknout výboj při vírovém proudění a má vliv i znečištění vzduchu? Zodpovězeno. Jaké faktory ovlivnili návrh geometrie mřížky? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO