Měření tolerančního pole polarizačního multiplexu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá měřením tolerančního pole polarizačního multiplexu. V teoretické části se věnuje polarizaci světla, matematickému popisu pomocí Stokesových a Jonesových vektorů a zobrazení okamžitého stavu polarizovaného světla pomocí Poincarého koule. Dále se věnuje optickému přenosu a multiplexování. V závěrečné části práce je popsán návrh měřícího pracoviště a jeho realizace.
The thesis deals with the measurement of tolerance zone of a polarization multiplex. The theoretical part deals with polarization of light, mathematical description using Stokes and Jones vectors and the representation of the instantaneous state of polarized light using a Poincaré sphere. It also deals with optical transmission and multiplexing. The final part of the thesis describes the design of the measuring workplace and its implementation.
Description
Citation
SOKTUEVA, G. Měření tolerančního pole polarizačního multiplexu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Látal, DiS. (člen) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jan Grepl (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky: Závěr práce je relativně stručný a chybí v něm podrobnější možnosti Vámi vytvořeného multiplexního systému a možnosti aplikací. Můžete prosím tyto aplikace a možnosti blíže popsat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO