Predikce atmosférické turbulence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumání teoretických znalostí týkajících se strukturního parametru indexu lomu a modelů pro jeho výpočet a predikci. Na základě dat stažených z meteorologických služeb byla vyhodnocena přesnost predikcí strukturního parametru indexu lomu vypočteného Sadot-Kopeika modelem na deseti různých lokacích na Zemi. Byl vytvořen program pro výpočet a predikci strukturního parametru indexu lomu využívající stažená meteorologická data.
The aim of this work is to examine theoretical knowledge of the refractive index structure parameter and models for its calculation and prediction. Based on data downloaded from meteorological services, the accuracy of refractive index structure parameter prediction using Sadot-Kopeika model was evaluated at ten different locations on Earth. A program was created for the calculation and prediction of the refractive index structure parameter, which uses downloaded meteorological data.
Description
Citation
SLOBODA, Š. Predikce atmosférické turbulence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Cupal (člen) doc. Ing. Petr Drexler, Ph.D. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: prof. Prokeš: se ptá na 2 modely pro určení strukturního parametru: student uvádí, že cílem bylo porovnat meteor. služby, dále popisuje dané modely doc. Drexler: parametry na spolehlivost přenosu, scintilace uvedené v prezentaci: jedná se o překlep
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO