Technické požadavky pro realizaci sjednocení řazení fází u OPM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení s konceptem inteligentních sítí a s problematikou identifikace řazení fází vyplývající z implementace inteligentních sítí. Problematika identifikace řazení fází je popsána několika možnými metodami. Praktická část se zabývá výpočtem teoretické sítě a zpracováním hodnot změřených ze sítě nízkého napětí. Na zpracované hodnoty je aplikována metoda sjednocení fáze na základě událostí napětí. Na základě výsledků je vypracován návrh laboratorní úlohy.
The aim of this work is to introduce the issue of the smart grids concept, as well as the issue of phase identification sorting from implementation smart grids. The issue of phase identification sorting is described by several possible methods. The work continues by calculating the theoretical network and processing the values measured from the low voltage network and applying the phase identification method based on voltage events. Based on the results, a laboratory task proposal is prepared.
Description
Citation
FRANĚK, V. Technické požadavky pro realizaci sjednocení řazení fází u OPM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací na téma Technické požadavky pro realizaci sjednocení řazení fází u OPM. S posudky seznámili komisi vedoucí práce Ing. Vyčítal a oponent Ing. Koudelka. Na dotazy oponenta student s drobnými výhradami odpověděl. V následné diskuzi uvedl prof. Drápela na pravou míru nedostatky v terminologii, kterou student v práci používá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO