Návrh FVE bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vypracování návrhu fotovoltaické elektrárny pro zadaný bytový dům. Teoretická část se zabývá základními komponentami fotovoltaické elektrárny, její legislativou, možnostmi dodávky vyrobené el. energie dalším subjektům a vytvoření variantních konceptů samotné fotovoltaické elektrárny. Vpraktické části jsou koncepty ekonomicky zhodnoceny pomocí parametrizovatelného formuláře a u vybrané varianty je vytvořená projektová dokumentace pro její realizaci.
The aim of this bachelor thesis is to develop a design of a photovoltaic power plant for a given flat house. The theoretical part deals with the basic components of a photovoltaic power plant, its legislation, the possibilities of supplying electricity to other entities and the creation of variant concepts of the photovoltaic power plant itself. In the practical part, the concepts are economically evaluated using a parameterizable form and for the selected variant is created project documentation for its implementation.
Description
Citation
HOLUŠA, M. Návrh FVE bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací na téma Návrh FVE bytového domu. S posudky seznámili komisi vedoucí práce Ing. Morávek a oponent doc. Topolánek. Následně doc. Topolánek shrnul nedostatky práce a rozvinula se diskuze ohledně povinného výkupu elektrické energie z OZE. Student na kladené otázky, s větším množstvím drobných výhrad od oponenta, zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO