Návrh modulárního akumulačního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá teoretickým uvedením do oblasti baterií a návrhem modulárního akumulačního systému. První tři části se zaměřují na teorii, ve které jsou rozebírány základní pojmy jako například akumulátory elektrické energie, rozčlenění lithiových článků se zaměřením na nejdůležitější LiFePO články a popis systému pro bezpečnost. Ve druhé části se jedná už o konkrétní navržení systému. Tedy navržení elektrického schématu, volbu článku a rozvaděče nebo vyčíslení celkového rozpočtu.
The bachelor's thesis deals with the theoretical introduction to batteries and the design of a modular storage system. The first three parts focus on the theory, which discusses basic concepts such as electricity accumulators, the distribution of lithium cells with a focus on the most important LiFePO cells and a description of the safety system. The second part deals with the specific design of the system. That is, the design of the electrical diagram, the choice of cell and switchboard or the calculation of the total budget.
Description
Citation
JANEK, O. Návrh modulárního akumulačního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací na téma Návrh modulárního akumulačního systému. S posudky seznámili komisi vedoucí práce Ing. Morávek a oponent Ing. Klusáček. Na otázky od oponenta student odpověděl bez dalších výhrad komise. V diskusi se Ing. Ptáček ptal na hloubku vybití jednotlivých typů baterií, na které student z velké části odpověděl. Dále se do rozpravy přidal prof. Drápela a Ing Morávek s dotazem na modularitu představeného řešení a na praktické využití navrženého systému. Student na tyto otázky s drobnými výhradami odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO