Softwarová podpora projektování poplachového zabezpečovacího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Poplachové zabezpečovací systémy jsou důležitou součástí kvalitního zabezpečení obytných, komerčních a dalších typů budov. Při jejich projektování je nutné kvalitně a široce posoudit daný objekt a jeho okolí a musí se posoudit mnoho proměnných. Tato bakalářská práce navrhuje metodiku, která by měla s tímto projektantovi pomoci. V práci se nejprve rozebere obecný postup návrhu systému, relevantní platné normy, následně prvky mechanického zabezpečení budov, a statistiky vloupání v České republice. Na základě těchto informací je pak vypracována a softwarově implementována metodika, která na základě zadaných dat poskytne projektantovi informace důležité ke kvalitnímu návrhu systému. Těmito jsou například možná slabá místa objektu, potenciální cesty vniknutí do objektu, stupeň zabezpečení systému a další.
Intrusion alarm systems are an important part of quality security of residential, commercial, and other types of buildings. It is necessary to sufficiently and broadly asses the object and its surroundings. This bachelor's thesis proposes a methodology that should help with this designer. The thesis first discusses the general procedure of system design, relevant standards, then the elements of mechanical security of buildings, and burglary statistics in the Czech Republic. Based on this information, a methodology is then developed and software implemented, which, based on the entered information, will provide the designer with information important for the quality design of the system. These include possible object vulnerabilities, potential intrusions, the security level of the system, and more.
Description
Citation
KUTNAR, V. Softwarová podpora projektování poplachového zabezpečovacího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Látal, DiS. (člen) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Jan Grepl (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO