Emulátor senzorových zařízení pro průmyslové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úlohou bakalárskej práce je návrh a realizácia emulátora senzorových zariadení pre priemyselné siete. V prvej časti práca rozoberá energetickú sieť, zásady jej bezpečnosti a kontroly. Následne sú opísané meracie senzory pre meranie napätia a prúdu, vyhodnocovacie zariadenie na spracovávanie a vyhodnocovanie dát zo senzorov a zariadenia na ochranu siete. Ďalej je opísaný použitý mikrokontrolér a všetky použité komponenty. V druhej časti je rozpracovaný návrh samotného emulátoru na základe vybraného snímacieho sen-zoru. Výsledkom sú vytvorené obvody pre simuláciu trojfázového napätia, trojfázového prúdu a binárnych digitálnych výstupov, simulujúce senzory v priemyselných sieťach. Dielčou časťou práce je vytvorenie ovládacieho terminálu a ovládacieho webového rozhrania pre nastavovanie simulovaných hodnôt používateľom. Emulátor je po fyzickom vyhotovení testovaný na kontrolnom zariadení. V poslednej časti práce sú prezentované výsledky testov emulátora.
The task of bachelor thesis is design of sensor devices emulator for industrial networks. Subject of the first part is description, safety and control of electric network. Afterwards the current and voltage sensors and merging units for analysis of data are presented, followed by description of the used microcontroller, and all the individual components of simulator. In the next part the design of circuits for voltage, current and binary outputs is presented. The third part of thesis are designs of control terminal and web interface for setting of simulated values by user. After physical realization of emulator, it was tested on a control device. The last part of the thesis are results of testing.
Description
Citation
MALČEK, L. Emulátor senzorových zařízení pro průmyslové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) Ing. Zoltán Galáž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Pokorný (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. David Grenar (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO