Návrh topologie distribuovaného řídicího systému pro domácí automatizaci využívajícího technologie IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce vymezuje koncepci internetu věcí, chytré domácnosti a distribuovaného řídícího systému, poskytuje přehled komunikačních protokolů a služeb chytré domácnosti a následně diskutuje autorův vlastní návrh topologie chytré domácnosti. Práce nejdříve popisuje internet věcí a oblasti, ve kterých se využívá. Poté se práce zaměřuje na chytrou domácnost, a to konktrétně na sítě a topologie, které v ní mohou být použity. Dále je provedena analýza a srovnání sítí a topologií s ohledem na jejich použití, výhody a nevýhody. Následuje popis distribuovaného kontrolního systému a na to navazující přehled komunikačních protokolů. Popis služeb a prvků chytré domácnosti uzavírá teoretickou část práce. Praktická část práce se zaměřuje na návrh vlastní topologie a prvků pro chytrou domácnost. Práce je zakončena porovnáním vytvořené topologie s ostatními topologiemi.
This bachelor’s thesis frames the concept of the Internet of Things, a smart home and a distributed control system, provides a survey of communication protocols and smart home services, and consequently discusses the author’s own design of a smart home topology. The thesis first describes the Internet of Things and its practical applications. Then, it focuses on a smart home, especially on networks and topologies used there. Next, networks and topologies are analysed and compared concerning their use, advantages and disadvantages. Characteristic features of the distributed control system follow including a survey of different communication protocols. The description of services and smart home components concludes the theoretical part of the thesis. The practical part of the thesis deals with the author’s own design of a topology and components for a smart home. Finally, the designed topology is compared with other topologies.
Description
Citation
MOKREJŠ, J. Návrh topologie distribuovaného řídicího systému pro domácí automatizaci využívajícího technologie IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) Mgr. Bc. Magda Sučková, Ph.D. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student přednesl zdařilou obhajobu své bakalářské práce a úspěšně zodpověděl kladenou otázku: What advantages of the installation of your described technology would you mark out to persuade a customer still undecided?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO