Aplikace pro plošný displej LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teoretickým návrhem a zpracováním zařízení, jehož hlavním účelem je použití jako hodiny řízené DCF77 signálem, který je vysílán z Německa. Dále toto zařízení umožňuje použití budíku a zobrazení data. K zobrazení je použit maticový LED displej 8x32 ve formě modulu, který je k hlavní části propojen přes hranu. Celý přístroj je ovládán pomocí mikrokontroléru PIC16F877A. Je zde popsána problematika displejů, mikrokontrolérů a časového signálu DCF.
This coursework deals theoretical with design and construction of the electronic clocks controlled by DCF77 signal, which is broadcasted from Germany. This device will be used as alarm and is able to show date. There is used display, which consists of 8x32 LED matrix in a modular, which is connected to main board over the edge. This device is controlled by microcontoller PIC16F887A. There are described displays, microcontrollers and DCF time signal.
Description
Citation
HOUSEREK, J. Aplikace pro plošný displej LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Karel Zaplatílek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Komise byla seznámena s bakalářskou prací s názvem "Aplikace pro plošný displej LED". Student následně odpověděl na otázky: 1) Jakou vyzařovací charakteristiku má vysílací anténa pro DCF 77? 2) Jak se projevoval špatný příjem signálu DCF 77 v programu a jak by bylo možné problém odstranit. Komisy byl předven funkční vzorek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO