Obnova společenského domu ve Zlobicích

Abstract
Cílem bakalářské práce je obnova společenského domu ve Zlobicích a vytvoření nových prostor pro administrativní provoz. Objekt není památkou, ale v rámci projektu k němu přistupujeme tak, jako kdyby památkou byl. V současné době je objekt nevyužitý a chátrá, projekt je proto zaměřen na technickou stránku možné obnovy, tak i na stránku možného využití. Návrh uvažuje možné využití historického objektu jako prostor pro společenské a kulturní akce a zároveň bytové prostory. Dále je zde navržena přístavba tvaru L, čím s historickým objektem dotváří prostor nádvoří. Přístavba bude sloužit pro administrativní provoz a pro technické zázemí k údržbě areálu. Dalším řešeným územím je prostor výletiště, který slouží k volnočasovým aktivitám a společenským akcím. Je zde navržen altánek pro možné výstupy a zázemí. Celkovým výsledkem návrhu je obnova současného stavu jak objektu tak i jeho areálu a nové funkční využití těchto prostor.
The aim of the given thesis is to describe the reconstruction of a hall in Zlobice as well as a foundation of the new administrative area. The hall is not a monument, yet the authors consider it to be one. Nowadays the hall is not used and it decays, therefore the project focuses on a possible technical renovation as well as its future use. The design considers the possible use of the building for social gatherings, cultural events and flats at the same time. Next there is an L shape extension that together with the historical building creates a courtyard. The extension will serve for the administrative purposes and the building maintenance. The next part of the project deals with a renovation of the picnic area that severs for free time activities and social gatherings. The altar situated in the area is designed to serve for possible performances and a background for performers. The aim of the project is to describe the renovation of the hall and its surroundings and at the same time it proposes a new possible usage of these premises.
Description
Citation
VÁCHOVÁ, B. Obnova společenského domu ve Zlobicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - místopředseda, Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Petra Matoušková - člen, Ing. Jakub Kotrla - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Studentka představila téma svého bakalářského projektu, jímž je obnova společenského domu ve Zlobicích a navržení nových prostor pro administrativu. V úvodu se věnovala širším územním vztahům, charakteru pozemku, dopravní dostupnosti, skladbě areálu a pojetí veřejného prostoru. Následně přistoupila k objasnění svých vstupů do historického objektu. Prezentace byla připravena pečlivě, výklad byl veden živě a konzistentně. Studentka operativně reagovala na doplňující dotazy členů komise týkající se detailnosti propracování prováděcí dokumentace, instalačních rozvodů TZB a vhodnějšího řešení za využití akustického potrubí a podhledů. V rámci rozpravy nad výkresovou dokumentací a modelem architektonického detailu bylo řešeno téma přemíry komínů, které však podle zadání neměly být bourány, dále systém lepení izolace, odvodnění dostavby. Na připomínky uvedené v oponentském posudku stejně jako na dotazy členů komise reagovala studentka adekvátně, projevila dobrou orientaci v oboru a vynikající schopnost argumentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO