Stavebně-technický stav kanalizace v obci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vyhodnocení stavebně-technického stavu stokové sítě ve vybrané obci. Práce je rozdělena na dvě části. První část vyjmenovává legislativu spojenou se stokovou sítí. Jsou popsány poruchy vyskytující se na stokové síti společně s vybranými faktory ovlivňující stav kanalizačního potrubí. Pro zjišťování poruch byly představeny metody monitorování potrubí s popsáním kódů určených k vyhodnocení zjištěných poruch podle ČSN EN 13508-2. V druhé části je představena obec, v které došlo k pasportu sítě. Podle dostupné dokumentace byly dohledány veškeré objekty na stokové síti a následně geodetický zaměřeny. Veškeré šachty byly vizuálně prohlédnuty a zjištěné informace byly zapsány do evidence prvků. Vybrané úseky potrubí byly prohlédnuty kamerovým robotem a všechny poruchy byly zatříděny podle kódovacího systému z uvedené normy ČSN EN 13508-2. Celkový stavebně-technický stav stokové sítě byl shrnut a byly představeny varianty představující možnosti, jak se zjištěnými informacemi naložit.
The bachelor's thesis is focused on the evaluation of structural and technical condition of the sewer network in a selected municipality. The thesis is divided into two parts. The first part lists the legislation related to the sewer network. Faults occurring on the sewer network are described together with selected factors influencing the condition of the sewer pipe. For fault detection were introduced pipeline monitoring methods with a description of codes intended for the evaluation of qdetected faults in accordance with ČSN EN 13508-2. The second part presents the municipality in which the network passport took place. According to the available documentation, all elements of the sewer network were traced and then geodetically oriented. All shafts were visually inspected and obtained informations were recorded in the register of elements. Selected sections of the pipeline were inspected by a robot with camera and all faults were classified according to the coding system from the standard ČSN EN 13508-2. The overall structural and technical condition of the sewer network was summarized and variants were presented representing the possibilities of how to deal with the information obtained.
Description
Citation
HUBLOVÁ, N. Stavebně-technický stav kanalizace v obci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Fučík - tajemník, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen, Ing. Vladimír Habr, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Otázka: Podle čeho byly určeny sledované úseky? Odpověď: Otázka: Jaké zařízení bylo použito pro vytvoření kamerových prohlídek. Odpověď: Otázka: Jaké by bylo Vaše doporučení pro provozovatele kanalizace v návaznosti na proběhlou pasportizaci. Odpověď: Otázka: Bude možná výstavba splašková i dešťová kanalizace z ekonomického hlediska? Odpověď: Otázka: Jak vypadá profil terénu v řešené lokalitě z hlediska trasování nové stokové sítě? Odpověď:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO