Analýza spotřeby vody v městě Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Spotřeba vody je množství vody odebrané odběrateli vodovodní sítě. Při dopravě vody ve vodovodní síti dochází ke ztrátám. Kontrola ztrát je jedna z hlavních povinností provozovatelů vodovodní sítě. Velikost těchto ztrát poukazuje o celkovém technickém stavu sítě a je potřebné pro plánování oprav. Ztráty vody se dají prokázat několika způsoby. Hodnoty, ve kterých je únik vyjádřen, se nejčastěji nahrazují procentuálním poměrem celkové vody vyrobené, ku vodě ztracené.
Water consumption is the amount of water removed by the consumer from water disstribution network. During the transportation inside water disstribution network occur losses. Assesing these losses is one of the main responsibillities of the water supplier. We can show the amount of water lost by using several different methods. Values used to describe the amount of water lost can be often replaced by percentual ratio of water produced to water lossed.
Description
Citation
RŮŽIČKA, J. Analýza spotřeby vody v městě Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Fučík - tajemník, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen, Ing. Vladimír Habr, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Otázka: Je hodnota EIZ vhodná pro použití v ČR? Odpověď: Otázka: Jaké jsou celkové (průměrné) ztráty pro město Brno? Odpověď: Otázka: Je hodnota 10 % ztrát dobrá hodnota? Odpověď: Otázka: Z jakého důvodu se stále provádí výpočty ztrát vody a proč se provádí sledování těchto ztrát? Odpověď:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO