Hodnocení technického stavu vodárenské infrastruktury

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tématem hodnocení technického stavu vybraných prvků vodárenské infrastruktury. V teoretické části práce jsou vypsány legislativní požadavky na hodnocení technického stavu vodárenské infrastruktury, faktory ovlivňující technický stav a metody využívané k hodnocení v České republice i v zahraničí. Pro zpracování praktické části práce byla využita metodika technického auditu a softwarová aplikace TEA Water. Konkrétní moduly jsou v práci blíže popsány a následně aplikovány na vybraný systém zásobování pitnou vodou.
This bachelor thesis deals with the topic of evaluating the technical condition of selected elements of water supply infrastructure. In the theoretical part of the thesis are listed the legislative requirements for evaluating the technical condition of water infrastructure, factors affecting the technical condition and methods used for evaluation in the Czech Republic and in the other countries. The methodology of technical audit and software application TEA Water were used for the elaboration of the practical part of thesis. Specific modules are described in thesis in more details and then applied to a selected drinking water supply system.
Description
Citation
STRAKOVÁ, E. Hodnocení technického stavu vodárenské infrastruktury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - místopředseda, Ing. Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Svoboda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Otázka: Je stáří objektu (r. výstavby 1990) adekvátní k posouzení stavebně technického stavu na vzhledem k výsledkům osobní prohlídky? Otázka: Navrhla jste v rámci své práce úpravu tlakových poměrů, které nesplňují požadavky? Otázka: Proč je využívaná pouze jedna akumulační komora, z dvoukomorového vodojemu? Otázka: Čím je způsobeno odkrytí stropní výztuže? Otázka: Posoudila jste celou vodovodní síť nebo jen některé úseky? Otázka: Jakým způsobem byste posoudila úroveň inkrustací v potrubí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO