Návrh úpravy toku na vybrané lokalitě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem vhodné varianty revitalizace náhonu řeky Chrudimky a výstavbou protipovodňového parku v intravilánu města Chrudim. V rámci práce je nejdříve popsán stávající stav řešené lokality, následně jsou navrhnuty tři varianty možného řešení vzhledem k limitům daného území. Z navržených variant je vybrána jako nejvhodnější ta, která svým zpracováním navazuje na již revitalizovaný tok v sousedícím parku. Zvolená varianta pro řešené území je detailněji zpracována. V rámci zpracování je vytvořen 1D hydraulický model, který je porovnán s hydraulickým modelem současného stavu. Bakalářská práce může sloužit jako podklad pro případnou realizaci.
The bachelor's thesis is focused on the design of a suitable variant for the millrace revitalization of the Chrudimka river and the construction of a flood protection park in the urban area of the town of Chrudim. Within the thesis, first the current state of the solved locality is described, then three variants of a possible solution are proposed with regard to the limits of the given area. From the proposed variants the most suitable one is selected, which, with its processing, follows on from the already revitalized stream in the adjacent park. The selected variant for the given area is elaborated in more detail. As part of the processing, a 1D hydraulic model is created, which is compared with the hydraulic model of the current state. The thesis can serve as a basis for a possible realization of such project.
Description
Citation
RYCHLÝ, P. Návrh úpravy toku na vybrané lokalitě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - místopředseda, Ing. Adam Gřegoř - tajemník, doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - člen, Ing. David Duchan, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Po přečtení hodnocení vedoucího bakalářské práce a posudku oponenta, student odpověděl na všechny dotazy uvedené v posudku práce. V rámci rozpravy byly položeny studentovy následující dotazy: -hledal jste sondy v geofondu? -jak lze naložit s přebytečnou zeminou? -máte k dispozici informace ohledně jakosti zeminy? -řešil jste majetkoprávní vztahy? -řešil jste územní plán? -kdyby prošla povodňová vlna, např. Q100, myslíte, že by stav koryta byl stejný, nebo by se změnil? -kalibroval jste numerický model? -dá se v řešené lokalitě nějakým způsobem regulovat průtok? Student na všechny uvedené dotazy odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO