Studie protipovodňových opatření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením a vyhodnocením současného stavu protipovodňové ochrany v daném území na vodním toku Kotojedka v km 0,000 – 6,618 a Zacharka v km 0,000 – 3,779. Pro jednotlivé povodňové scénáře, odpovídající kulminačním průtokům Q5, Q20 a Q100. se provedly hydraulické výpočty pomocí spřaženého 1D a 2D numerického modelu. Výstupy byly zpracovány v podobě map hloubek, rychlostí a rozlivů. Na základě výsledků byl proveden návrh protipovodňových opatření v kritických oblastech.
This bachelor thesis deals with the assessment and evaluation of the current state of flood protection in the area of the Kotojedka watercourse in km 0,000 – 6,618 and Zacharka at km 0,000 – 3,779. For individual flood scenarios corresponding to culmination flows Q5 Q20 and Q100, hydraulic calculations were performed using a coupled 1D and 2D numerical model. The outputs were processed in the form of maps of depths, speed and spills. Based on outputs, a proposal for flood protection measures in critical areas was made.
Description
Citation
FIURÁŠEK, M. Studie protipovodňových opatření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Dumbrovský, CSc. - místopředseda, Ing. Šimon Pospíšilík - tajemník, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Julínek, Ph.D. - člen, Ing. Hana Uhmannová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce studenta odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Vysvětlete shodnost průtoku Q1 a Q20 na Moravě. - Uvedená protipovodňová opatření jste navrhoval, nebo přebíral? - Uvažoval jste s ovlivněním proudění podzemní vody při návrhu podzemních stěn? Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO