Závadná plastika (Čas)

Abstract
Bakalářská práce naráží na fenomén chybovosti v digitálních technologiích prostřednictvím trojrozměrného závadného objektu. Geometrická abstrakce chyby je tvořena z pozůstatků realisticky modelované postavy. Závada je zanesena do výrobního kódu pro 3D tisk prostřednictvím algoritmů. Je kladen důraz na použitelnost takového algoritmu pro trojrozměrný glitch art. Výsledná socha tak působí exaktně a přitom rozvolněně v duchu soudobých tendencí pracující s chybou.
The bachelor's thesis encounters the phenomenon of error in digital technologies through a three-dimensional defective object. The geometric abstraction of the error is formed from the remains of a realistically modeled figure. The defect is entered into the production code for 3D printing via algorithms. Emphasis is placed on the applicability of such an algorithm for three-dimensional glitch art. The resulting sculpture thus looks exactly and yet relaxed in the spirit of contemporary tendencies working with error.
Description
Citation
BLAŽEK, T. Závadná plastika (Čas) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
prof. akad. soch. Jan Ambrůz (předseda) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Pavel Korbička (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba byla zahájena přečtením posudku vedoucího práce, v němž byla práce do jisté míry představena a kladně zhodnocena. Následoval posudek oponenta, který vznesl pochybnost ohledně míry náhody při použitém postupu 3D tisku. Poté student svou práci detailněji představil a věcně reagoval na postřehy a dotazy z obou posudků. V následující rozpravě zazněly např. dotazy ohledně volby základního motivu, předlohy nebo klasického vyznění. Student reagoval věcně a srozumitelně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO