Zárodek a potenciál

Abstract
Téematem bakalářské práce je přítomnost, vnímání tělesnosti a samotné autorky v kontextu procesu vzniku díla. Práce také rozvíjí témata zrcadlení přítomného subjektivního vidění a fascinace materialitou, s cílem dosáhnout udržitelného umění i života. Klade si otázky esteticko-filozofické povahy. Jaký je vztah umění a udržitelnosti, vztah mezi dílem, tvůrcem a objekty mezi sebou? Dílo, jež vzniklo, je zhmotnělým artefaktem, záznamem bytí v minulosti a také v současnosti, je jako záznamový arch, fotografie dané skutečnosti, tvořená pro pochopení minulosti v budoucnosti. Je odrazem mé vnitřní nahoty, interních procesů, niterných emocí a myšlenek, které ztvárňují vnitřní aspekty psyché, expandují do prostoru, rozlézají se, zaplétají a rostou svébytným životem.
Bachelor's thesis deals with topics such as presence, perception of corporeality and oneself appear in the context of the process of creation of a work. The evolving themes reflect subjective present vision and fascination with materiality, in order to achieve sustainable art and life. It asks questions of aesthetic - philosophical nature. What is the relationship between art and sustainability, the relationship between work, its creator, and objects? The work that was created is a material artifact, a record of being in the past and in the present. It is like a record arc, a photograph of a given reality, created to understand the past in the future. It is a reflection of the inner nakedness, internal processes, inner emotions and thoughts which shape the inner aspects of the psyche, expand into space, crawl, fill, and have their own distinctive life.
Description
Citation
KACHTÍKOVÁ, M. Zárodek a potenciál [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) MgA. Katarína Hládeková, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) PhDr. Ladislav Jackson (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) MgA. Jan Šerých (člen) Mgr. Lenka Střeláková (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajobu studentka zahájila představením své bakalářské práce. Následně byly komise a studentka seznámeni s posudky vedoucího práce a oponenta. Po zodpovězení dotazů z posudků byla zahájena diskuze, do níž dotazy přispěla většina členů komise. Studentka argumentovala věcně a obhajobu své práce zvládla velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO