Ve vesmíru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Bakalářská práce je sérií čtrnácti kreseb vzniklých za výhradního použití grafitu. Kresby odrážejí subjektivní pohled na téma vesmíru, inspirovaný archaickými výklady o planetách a nebeských tělesech, konspiračními teoriemi, černobílými snímky textur, povrchů, hornin a meteoritů zachycených moderní technologií. Kresby jsou pokusem o vyjádření skrytých vnitřních pohnutek, osobní mytologie, energie krajiny, vztahu k přírodě. Papír je zde paralelou k obloze, projekční plochou, na které v otiscích, geometrických útvarech a za použití perspektivy vnikají snové vesmírné krajiny.
The bachelor's thesis is a series of fourteen drawings created exclusively using graphite. The drawings reflect a subjective view of the universe, inspired by archaic interpretations of planets and universe solids, conspiracy theories, black and white images of textures, surfaces, rocks and meteorites captured by modern technology. The drawings are an attempt to express hidden inner motives, personal mythology, the energy of the landscape, the relationship to nature. The paper is a parallel to the sky, a projection surface on which dreamy cosmic landscapes penetrate in imprints, geometric shapes and using perspective.
Description
Citation
BLATNÁ, H. Ve vesmíru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
prof. akad. soch. Jan Ambrůz (předseda) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Pavel Korbička (člen) MgA. Matěj Smetana, Ph.D. (člen) Mgr. et MgA. Barbora Lungová (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka na úvod obhajoby představila svou práci a její inspirační zdroje. Následovaly posudky vedoucí práce a oponentky (v zastoupení), jež oba hodnotily práci kladně, jen oponentka se pozastavila nad volbou formátu. Na postřehy a dotazy z posudků studentka následně adekvátně reagovala. V obecné rozpravě padly dotazy na volbu techniky, další kontext současného umění nebo emocionální rozměr práce. Studentka demonstrovala schopnost pohotové argumentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO