Křižovatka ulic Černohorská x Řečkovická v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cieľom bakalárskej práce je návrh okružnej križovatky na mieste súčasnej priesečnej križovatky miestnych komunikácií Černohorská, Řečkovická a Příjezdová v Brně-Ivanovicích. Okružná varianta bola zvolená na základe návrhu územného plánu mesta Brna, ktorý zahŕňa napojenie novej miestnej komunikácie v riešenom území. Prioritou je vybudovanie chýbajúcej infraštruktúry pre chodcov a cyklistov a ich bezpečnosť v priestore križovatky.
The aim of this bachelor thesis is the design of a roundabout on site of a current 4 way intersection of urban roads Černohorská, Řečkovická and Příjezdová in Brno-Ivanovice. Roundabout variant was chosen based on the proposed local zoning plan of Brno, which includes a new urban road connection in the existing intersecion area. Creating infrastructure for pedestrians and cyclists, which is missing, has taken priority, as well as their safety within the intersection.
Description
Citation
SEIDL, B. Křižovatka ulic Černohorská x Řečkovická v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petr Veselý - tajemník, Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Čepil - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student představil v 10 minutách svou bakalářskou práci na téma Křižovatka ulic černohorská x řečkovická v Brně. Poté zodpověděl na otázky oponenta: Otázka: Návrh křižovatky obsahuje velké množství zelených ploch, popište, jak by se daly využít z hlediska odvodnění. Jaké má toto řešení podle vás výhody a nevýhody? Odpověď: Plochy by student využil k umístění odvodnění či vsakování. Otázka: Návrh jste prověřoval pomocí vlečných křivek pro návěsnou soupravu a kloubový autobus. Které z těchto vozidel je pro návrh okružní křižovatky méně příznivé? Odpověď: Rozhodující je návěsová souprava. Otázka: Jaký má podle Vás vliv vedení cyklistické dopravy v přidruženém dopravním prostoru na kvalitu pěší dopravy? Dokážete například odhadnout, do jaké míry se prodloužily pěší vazby na křižovatce? Odpověď: Prodloužení pěší vazby není zásadní. Diskuze: Otázka: Intenzity na křižovatce jsou vysoké. Posuzoval jste křižovatku kapacitně? Odpověď: Student provedl porovnání s tabulkou v normě. Otázka: Stavba je v záplavovém území, jak jste to řešil? Odpověď: Odvodem minimálně do místních vodotečí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO