Vyhledávací studie obchvatu města Uničov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vyhledávací studie obchvatu města Uničov. Uničov se nachází v Olomouckém kraji, mezi městy Mohelnice a Šternberk. Obchvat je řešen jako propojení silnic II/444 a II/446. Stávající komunikace jsou vedeny ze západu a severu do centra města. Cílem práce je odvedení dopravy mimo město, zvýšení plynulosti dopravy a zvýšení bezpečnosti v městu.
The subject of the bachelor thesis is a research study of the Uničov bypass. Uničov is located in the Olomouc region, between towns Mohelnice and Šternberk. The bypass is designed as an interconnection of the roads II/444 and II/446. Existing roads are led from west and north into the town center. The main goals of the study are to divert traffic outside of the town, to improve traffic flow and to increase safety in the city.
Description
Citation
ZELEŇÁK, M. Vyhledávací studie obchvatu města Uničov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student v deseti minutách představil svoji bakalářskou práci Vyhledávací studie obchvatu města Uničov. Poté odpověděl na otázky oponenta: Otázka: V průvodní zprávě v odst. 5.3 autor uvádí, že převážnou část tvoří nivní sediment, spraš a sprašová hlína, ačkoli v projektu navrhuje 840 m vsakovacího příkopu. Obecně lze říci, že zasakování dešťových vod je vyloučeno v místě výskytu spraší, jílů a jílově zvětralých žul (zasakovací objekty by musely mít plochu stovky čtverečních metrů). O odstavec níže ovšem píše, že podloží je vhodné ke vsakování. Jak a kde autor čerpal informace o vsakování, příp. jak by řešil otázku vsakování (existuje na to norma, zákon, vyhláška) a co by pro vsakování musel doložit příslušnému schvalovacímu orgánu? Odpověď: Student odpověděl bez doplnění komise. Otázka: Pokud by se na základě inženýrsko-geologického průzkumu opravdu potvrdila převážná přítomnost spraší, jak by autor řešil aktivní zónu vozovky? Odpověď: Student odpověděl bez doplnění komise. Otázka: U varianty C ve staničení 2,262 44 křížíte vedení VN a zvyšujete niveletu o cca 1,50 m. Nedojde tak k narušení minimálního bezpečnostního odstupu u vedení VN např. pro nákladní automobily? Jaká je min. svislá bezpečnostní vzdálenost od takového vedení? Odpověď: Student odpověděl bez doplnění. Otázka: V příloze B.06 Vzorové příčné řezy máte v jednom řezu u dopravního značení uveden pojem "vodící čára" a v druhém řezu "vodící proužek". Jsou tyto pojmy synonyma nebo má každý pojem jiný význam? Vysvětlete. Odpověď: Student odpověděl bez doplnění komise. Diskuse: Otázka: Proč jste zvolil okružní křižovatky, a ne například stykové. Odpověď: Student odpověděl s doplněním komise. Otázka: Jsou tam spraše nebo štěrky? Odpověď: Student odpověděl bez doplnění komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO