Studie křižovatky v obci Javornice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší úpravu křižovatky v intravilánu obce Javornice, nacházející se v okresu Rychnov nad Kněžnou. Celkově jsou navrženy tři varianty úpravy ve stejné úrovni zpracování. Důvodem nového návrhu je současná nepřehlednost křižovatky. Dalším důvodem je vyhovění požadavků obce na vybudování autobusových zastávek u základní školy Javornice, úprava přilehlého parkoviště a ochrana svahů blízkého potoka proti erozi.
The bachelor's thesis deals with the modification of the intersection in the village of Javornice, located in the district of Rychnov nad Kněžnou. In total, three treatment variants are proposed at the same level of processing. The reason for the induced modification is the current opacity of the intersection. Another reason is to meet the requirements of the municipality for the construction of bus stops at the primary school Javornice, modification of the adjacent parking lot and protection of the slopes of a nearby stream against erosion.
Description
Citation
GREGOR, J. Studie křižovatky v obci Javornice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student seznámil komisi s tématem své bakalářské práce. Obhajoba bakalářské práce začíná představením stávajícíhio stavu, respektive zájmové lokality bakalářské práce. Student doložil i velmi kvalitní snímky současného stavu z dronu, které student sám pořídil. Tímto student velmi přispěl k pochopení ka ke zpřehlednění řešeného území pro komisi. Dále student seznámil komisi, jak v rámci své bakalářské práce osobně jednal s dotčenými orgány (starosta obce, kde je zájmová lokalita bakalářské práce). Na závěr popisu stávajícího stavuj student upřesnil nevýhody, reskpetive nebezpečné aspekty stávajícího stavu. Student svoji bakalářskou práci zpracoval ve variantních řešeních, které velmi podrobně představil komisi. Pro velmi vysokou přehlednost přednesených návrhů přispívá i vizualizace samotných varinat, kterou student zpracoval v rámci své bakalářské práce. Dále student představil návrhy okružních křižovatek a jejich blízkého okolí, tj. chodníky, přechody a autobusové zastávky, ke kterým opět zpracoval i graficky vyspělé vizualizace. Na závěr student poskytl velmi podrobné srovnání navržených variant. Hodnocení vedoucího bakalářské práce vyzdvihuje grafickou úroveň bakalářské práce a samostanost studenta při zpracování práce. Posudek oponenta upozorňuje na chyby v bakalářské práci, které jsou však většinou malého významu v návaznosti na technické řešení práce. Oponent také vyzdvihuje kvalitu bakalářské práce v návaznosti na její komplexnost. Student odpověděl na dotazy oponenta jasně a srozumitelně. Pokud oponent bakalářské práce žádal zdůvodnění postupů při návrhu, tak student svůj návrh odůvodnil v návaznosti na potřebné normy nebo na navržené technické řešení studentem. Na konci obhajoby byly komisí vznešeny dotazy a připomínky k bakalářské práci, na které student odpověděl ku spokojenosti komise. Jedna z otázek komise k bakalářské práce byla v návaznosti na řešení dopravy dětí do školy, která se nachází v zájmové lokalitě. Na danou otázku odpověděl student opět ku spokojenosti komise a prokázal znalosti i v širším kontextu své práce. Dotazy a připomínky byly technického rázu, které vyplynuly z velké zkušenosti komise z praxe projektování pozemních komunikací. Prezentace bakalářské práce byla na velmi vysoké úrovni, student mluvil věcně a potrvdil, že svoji bakálářskou práci zná velmi podrobně i v širších kontextexh.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO