Studie křižovatky silnic I/38 a III/4117 u Blížkovic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování technické studie úpravy stykové křižovatky silnic I/38 a III/4117 u Blížkovic. Současný stav křižovatky se jeví jako nevyhovující a nebezpečný při odbočení vlevo i při výjezdu z vedlejší komunikace. Cílem této práce je navrhnout řešení úpravy s požadavkem na plynulý a bezpečný průjezd křižovatkou ve všech směrech a zajistit nevyvolání přeložky vysokotlakého plynovodu. Byly navrženy tři varianty možného řešení a vybrána jedna, která splňuje všechny kritéria.
Subject of the bachelor thesis is a study of adjusting T-intersection crossway of roads I/38 and III/4117 near Blizkovice. The current state of the intersection seems unsatisfactory and dangerous when turning left and when exiting from a side road. The aim of this work is to design a modification solution with a requirement for a smooth and safe passage through the intersection in all directions and to ensure that the relocation of the high-pressure gas pipeline does not occur. Three variants of a possible solution were proposed and one of them was chosen that meets all the criteria.
Description
Citation
HERZOG, M. Studie křižovatky silnic I/38 a III/4117 u Blížkovic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student v deseti minutách představil svoji bakalářskou práci Studie křižovatky silnic I/38 a III/4117 u Blížkovic. Poté odpověděl na otázky oponenta: Otázka: Byla při návrhu jednotlivých variant zohledněna vzdálenost sousedních křižovatek na sil. I/38? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Otázka: Jaký vliv by mělo snížení návrhové rychlosti na 80 km/h na sil. I/38 u vítězné varianty 2? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Otázka: Bylo při návrhu variant uvažováno s odsunem sjezdu na pole (naproti sil. III/4117)? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Diskuse: Otázka: Má Agrodružstvo Blížkovice pravomoc mluvit do projektu? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni s doplněním komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO