Ocelová konstrukce kulturní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh a posouzení nosné ocelové konstrukce haly pro kulturní účely o půdorysných rozměrech 35 x 60 metrů a s výškou 14 metrů. Konstrukce je tvořena 13 příčnými vazbami, které jsou od sebe osově vzdáleny 5 m. Příčná vazba se skládá z příhradového vazníku ve tvaru vlny, který je kloubově uložen na sloupech. Hlavní sloupy jsou v příčném směru vetknuté a v podélném směru kloubově uložené. Čelní sloupy jsou v obou směrech kloubově uložené. Jednotlivé příčné vazby jsou spojeny kloubově uloženými vaznicemi a paždíky. Prostorovou tuhost zajišťují 4 příčná a 4 podélná ztužidla.
The object of the Bachelor’s thesis is the design and the assessment of the supporting steel structure of cultural hall. The dimension of ground plan is 35 x 60 m and the height of the structure is 14 m. Structure consists of thirteen main trusses in 5 metre distance. Main truss is composed of pin-supported truss girder in shape of wave, which lies on columns. Main columns are fixed in main course and pin-supported in longtudinal course. Frontal columns are pin-supported in both courses. Main trusses are connected by purlins and girts. Spatial rigidity of the structure is ensured by four sway bracings and four longtudinal bracings.
Description
Citation
TRÁVNÍKOVÁ, N. Ocelová konstrukce kulturní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Jan Břečka - tajemník, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka formou prezentace seznámila členy komise s hlavními výsledky své práce a vyjádřila se k připomínkám oponenta. Na všechny doplňující dotazy reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO