Příprava a realizace zastřešení bytového domu v Olomouci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predmetom tejto bakalárskej práce je riešenie technologickej etapy zastrešenia bytového domu v Olomouci. Táto práca zahŕňa sprievodnú a súhrnnú technickú správu, riešenie širších dopravných vzťahov, časové plány, položkové rozpočty, technickú správu zariadenia staveniska, BOZP, kontrolné a skúšobné plány, technologické predpisy a bilancie pracovníkov. Podružným cieľom tejto bakalárskej práce je porovnať vybrané varianty zastrešenia z hľadiska subjektívneho, finančného a časového.
The subject of this bachelor's thesis is the solution of the technological stage of the roofing of an apartment building in Olomouc. This work includes accompanying and summary technical report, solution of wider transport relations, time plans, item budgets, technical management of construction site equipment, health and safety, control and test plans, technological regulations and staff balances. The aim of this bachelor thesis is to compare selected variants of roofing in terms of subjective, financial and time.
Description
Citation
ANTAL, M. Příprava a realizace zastřešení bytového domu v Olomouci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s obsahem své bakalářské práce v závislosti na zadání. Poté představil umístění řešeného objektu a popsal jeho konstrukční a dispoziční řešení. Dále se věnoval popisu hlavních technologických procesů řešených ve své bakalářské práci. Následně seznámil komisi s koncepcí návrhu staveništního provozu, který znázornil přímo na výkrese ZS. Věnoval se také umístění autojeřábu, autočerpadla a autodomíchávače v rámci staveniště. V další části prezentace student detailně popsal řešený technologický předpis pro provádění jednoplášťové ploché střechy a extenzivní zelené střechy. Seznámil také komisi s položkovým rozpočtem a časovým plánem pro jednoplášťovou plochou střechu a extenzivní zelenou střechu. Na závěr prezentace se student zabýval bilancí nasazení pracovníků a finančnímu a časovému zhodnocení realizace zastřešení ve variantách jednoplášťové ploché střechy a extenzivní zelené střechy. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Mgr. Šlanhof, Ph.D. – Dá se vyrobit spádový klín se standardizovaným sklonem? Student odpověděl velmi dobře Ing. Biely – Jak by se přímo na střeše vyrobil spádový klín z polystyrenu? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mgr. Šlanhof, Ph.D. – Jaká je mocnost a stupeň vyztužení základové desky? Jakým způsobem je objekt založen? Student odpověděl výborně Ing. Mgr. Šlanhof, Ph.D. – Co znamená pojem dostatečně vytvrdnuté a únosce konstrukce jak je uvedeno v technologickém předpisu? Je na vrstvu lepen asfaltový pás? Co je rozhodující pro možnost natavení asfaltového pásu? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mgr. Šlanhof, Ph.D. – Je vhodné zakotvit záchytný systém a až poté provést betonáž? Student odpověděl výborně Ing. Kantová, Ph.D. – Jak by řešen přechod autorských práv v rámci PD. Vytvářel jste sám detaily v projektové dokumentaci? Řešil jste sám návrh spádové vrstvy? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO