Školící středisko v Kuřimi, technologická etapa montáž skeletu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské je technologická etapa montáže skeletové konstrukce haly školícího střediska v Kuřimi. Řešený objekt je rozdělen do části administrativní sloužící pro teoretickou část výuky a otevřený prostor pro praktickou část výuky. Pro objekt byla vypracována technická zpráva, situace se širšími vztahy dopravních tras, položkový rozpočet včetně výkazu výměr, technologický předpis, řešení organizace výstavby s výkresem zařízení staveniště a technickou zprávou zařízení staveniště, časový plán zpracován v programu Contec, návrh strojní sestavy, kontrolní a zkušební plán a bezpečnost práce pro montáž skeletu.
The subject of the bachelor’s thesis is the technological assembly stage of frame structure hall of training centre in Kuřim. Object is devided into an administrative part, serving for theoretical teaching and an open space for the practical part of teaching. For the building was prepared a technical report, situation with boarder relations of transport routes, item budget including statement of area, technological regulation, solution of construction organization with construction site equipment drawing and technical report of construction site equipment, time schedule prepared in Contec, machine design, inspection and testing plan and work safety for frame assembly.
Description
Citation
PŘÍLESKÝ, N. Školící středisko v Kuřimi, technologická etapa montáž skeletu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve student seznámil komisi se stavebním záměrem týkajícím se řešené technologické etapy v rámci zpracované bakalářské práce. Poté popsal konstrukční a dispoziční řešení stavby. Následně shrnul obecné informace o řešeném objektu. Dále se student věnoval popisu obsahu své bakalářské práce v závislosti na zadání. Představil také situaci stavby se širšími vztahy dopravních tras a výkaz výměr pro řešenou etapu montáže skeletu. V další části prezentace student komisi nastínil koncepci staveništního provozu přímo na výkrese zařízení staveniště. Krátce popsal také zpracovaný časový plán pro montáž skeletu, návrh strojní sestavy a způsob posouzení autojeřábu. Na závěr prezentace se student zmínil o zpracovaném kontrolním a zkušebním plánu řešené etapy pro zajištění kvalitativních požadavků. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Venkrbec – Montáž průvlaků. Jak se dostane plošina současně k druhému bodu uložení průvlaku? Je vhodné využití lešení či další plošinu. Je nutné současně korigovat oba směry uložení? Student odpověděl dobře Ing. Kantová, Ph.D. – V rámci časového plánu máte všechny činnosti zobrazeny na kritické cestě. Opravdu zde není možné provést žádnou činnost s rezervou? Časový plán bez rezervy ztrácí smysl. Jsou v rámci zpracovaného časového plánu i nějaké jiné možnosti využití časových rezerv u jednotlivých činností? Student odpověděl velmi dobře Ing. Kantová, Ph.D. – V rámci zařízení staveniště se stavební buňky nacházejí na přilehlé účelové komunikaci? V rámci staveniště je zde přitom vymezeno místo pro parkování. Je toto opravdu vhodné řešení? Student odpověděl velmi dobře Ing. Kantová, Ph.D. – Uvažoval v rámci své bakalářské práce o jiných koncepcích staveništního provozu? Je možné jiné řešení? Je v zařízení staveniště řešena možnost průjezdu nadrozměrné dopravy? Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO