Příprava a realizace spodní stavby sportovního centra v Břeclavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé bakalářské práce je zpracování stavebně technologického projektu spodní hrubé stavby sportovního centra. Jedná se o novostavbu objektu, který se nachází v městě Břeclavi a je částečně podsklepený se dvěma nadzemními podlažími. Bakalářská práce se zabývá realizací zemních prací spolu se základovými konstrukcemi, které jsou řešeny ve více betonážních etapách. Součástí projektu je i průvodní a souhrnná technická zpráva, řešení zásobování stavby, návrh zařízení staveniště, časové plány, položkový rozpočet, návrh strojních sestav, schéma pojezdů stavební mechanizace, kontrolní a zkušební plán a bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
The subject of my bachelor's thesis is the elaboration of a construction technological project of the lower rough construction of a sports center. It is a newly built building, which is located in the town of Břeclav and is partially basement with two floors. The bachelor's thesis deals with the implementation of earthworks together with foundation structures, which are solved in several concreting stages. The project also includes an accompanying and summary technical report, construction supply solutions, site equipment design, time plans, item budget, machine design, construction machinery travel scheme, control and test plan and safety and health at work.
Description
Citation
VYORALOVÁ, T. Příprava a realizace spodní stavby sportovního centra v Břeclavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Studentka seznámila komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve uvedla cíle své bakalářské práce a základní informace o řešeném objektu včetně jeho lokality a polohou v záplavovém území. Dále seznámila komisi s řešením bližších dopravních vztahů. Dále rozebrala projekt zařízení staveniště. Následně se věnovala jednotlivým kapitolám práce, jejíž součástí byl časový plán, položkový rozpočet, technologické předpisy pro zemní práce a zakládání. Na závěr prezentace studentka seznámila komisi s časovým plánováním stavby. Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D.: Proč je jsou v PD navrženy ŽB základy z betonu C16/20 a prostý beton je navržen C25/30? Student odpověděl dostatečně Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D.: V TePř chybí u základů realizace HI. Jakým způsobem by se HI prováděla? Student odpověděl dostatečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO