Bytový dům Pohořelice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářská práce je navrhnout a vypracovat projektovou dokumentaci pro novostavbu bytového domu. Bytový dům je umístěn na pozemku v Pohořelicích. Budova je navržena jako samostatně stojící se čtyřmi nadzemními a jedním podzemním podlažím. Suterén půdorysně přesahuje nadzemní podlaží, je zde umístěna hromadná garáž, společenská místnost, sklepní kóje a technické zázemí. V nadzemním podlažích se nachází jedenáct bytových jednotek. Ke každému bytu náleží balkon, nebo terasa. Bytový dům je založen na železobetonových základových pásech a patkách. Obvodové zdivo v suterénu je z betonových tvarovek a v nadzemních podlažích z keramických tvárnic typu THERM. Vnitřní nosné zdivo je také z keramických tvárnic. V suterénu v prostoru garáže tvoří konstrukční systém železobetonové sloupy a průvlaky. Stropní konstrukce je z předpjatých stropních panelů. Schodiště je prefabrikované, stejně jako balkony. Mezi rameny schodiště je umístěn výtah. Střecha je plochá, vegetační. Plášť budovy je zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
The aim of the bachelor's thesis is to design and develop project documentation for a new apartment building. The apartment house is located on a plot in Pohořelice. The building is designed as a free-standing building with four above-ground floors and one basement. The basement of the floor plan extends above the ground floor, there is a collective garage, a common room, cellar and technical facilities. There are eleven residential units on the upper floors. Each apartment has a balcony or terrace. The apartment building is based on reinforced concrete foundation strips and footings. Perimeter masonry in the basement is made of concrete blocks and in the upper floors of ceramic blocks of THERM type. The internal load-bearing masonry is also made of ceramic blocks. In the basement in the garage area, the construction system consists of reinforced concrete columns and girders. The ceiling structure is made of prestressed ceiling panels. The staircase is prefabricated, as are the balconies. An elevator is located between the arms of the staircase. The roof is flat, vegetative. The building envelope is insulated with the ETICS contact thermal insulation system.
Description
Citation
BLÜMELOVÁ, A. Bytový dům Pohořelice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Roman Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
představení prezentace - lokalita - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, stropní systém, balkóny a terasy) - Budova s téměř nulovou spotřebou energie - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Jak je větrán prostor podzemních garáží? Popisuje způsob větrání - Jak je vysoká instalační předstěna? Popisuje způsob zakreslení - Z jakého důvodu máte vyhloubenu stavební jámu až po úrověň základové spáry? Odůvodnila v závisloti na statice ----------------------- Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO