Bytový dům B1

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba bytového domu B1. Bytový dům je navržen v Kroměříži, podsklepený, má tři nadzemní podlaží s obytným podkrovím a je zastřešen sedlovou střechou. V podzemním podlaží je navržena garáž, skladovací prostory a technické zázemí objektu. V objektu se nachází celkem tři obytné buňky a každé přísluší jedno podlaží. Byt v prvním nadzemním podlaží je řešen jako bezbariérový pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Vstup do objektu je z ulice Havlíčkova, která je východně od objektu. Vjezd do podzemní garáží je orientován na jih. Konstrukční systém objektu je stěnový z keramických tvárnic Porotherm. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny nosníky pot a vložkami Miako. Objekt je založen na základových pasech. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.
The main subject of this bachelor thesis is the new apartment building B1. The apartment building is projected in Kroměříž and it contains three above-ground floors with a residential attic and a basement, covered with gable roof. There is a garage, storage and a utility room in the basement. Each floor contains one residential unit. The apartment on the first floor is accesible for people with reduced mobility and orientation. The entrance is from the east side on Havlíčkova street. The access to the garage is on the south side. The walls of the building are made of Porotherm clay blocks. Horizontal frameworks include POT beams and MIAKO inserts. The building is based on strip foundations. The work includes project documentation of the construction.
Description
Citation
BRŇÁK, M. Bytový dům B1 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -objasnění osazení výplní otvorů - KP VARIO UNI -objasněte, zda je nutné do místnosti č.106 navrhovat dveře z předsíně -v detailu E osazení rámu francouzského okna -zabezpečení pádu hrany zdiva (opěrná stěna) -objasnění skladby v garáži -betonový potěr, betonová mazanina rozdíl Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO