Rezidenční bydlení v Troubsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Navržený bytový dům je novostavbou sestávající ze dvou sekcí se samostatnými vchody a schodišti, obě sekce jsou identické, pouze zrcadlově obrácené. Půdorysným tvarem jsou obě sekce obdélníkové. Jedná se o objekty se dvěma nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. V jednom objektu se nachází šest bytových jednotek, z toho dispozice čtyřikrát 3+KK na podzemní a první nadzemní podlaží a dvakrát 2+KK na poslední nadzemní podlaží. Jednotlivé byty mají v podzemním podlaží zpřístupněn vstup na zahradu. V nadzemních podlažích jsou možné přístupy na balkony a lodžie. Poslední nadzemní podlaží je řešeno jako ustupující a díky tomu se zde nacházejí prostorné terasy. V podzemní části jsou umístěny sklepní kóje a technická místnost. Parkování je zajištěno mimo objekt na zpevněné ploše pozemku. Domy jsou založeny na železobetonových pasech podporovaných štěrkovými pilotami, jsou provedeny tradiční zděnou technologií s monolitickými stropy a zatepleny kontaktním zateplovacím systémem. Střechy jsou řešeny jako jednoplášťové ploché s klasickou skladbou a povlakovou krytinou z PVC fólie. Fasáda je zateplena polystyrenovými deskami a v místě požárních pásů izolací z minerální vaty a v místě soklu deskami z pěnového skla.
The aim of the bachelor thesis is a project documentation for the construction of an apartment building. Designed appartment building is new building consisting of two independents sections with separate entrances and staircases, both sections are identical only mirror imaged. Floor plan shape of each section is rectangle. Objects have two above-ground floor and one basement. There is six dwelling units in each section, four of them are 3+KK in the first floor and basement and two 2+KK in the last floor. Dwelling units located in basement have access to garden and units in above-ground floor have balcony or loggia. Last floor is recessing and thanks to that there is a place for spacious terrace. In the basement there are cellars for each appartment and utility room. Parking is provided outside the building on the paved land. Foundation construction of building is foundation strips supported by gravelly piles, masonry cunstruction is used for all the floors and ceilling are cast-in-place reinforced concrete thermal insulation of the facade is made with ETICS system. Roof is warm flat roof with PVC foil. Facade is insulated with polystyrene and in the area of fire belts there is used mineral insulation and foam glass.
Description
Citation
ČÍŽ, M. Rezidenční bydlení v Troubsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Novotný - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - dle čeho je určen počet parkovacích míst a navrhovaný počet - chránění izolantu Greywall plus během letních měsíců - uchycení vodících lišt - jiné řešení - vynesení ustupující patra z hlediksa ustupujcící stěny Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO