Rodinný dům s kavárnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace rodinného domu s kavárnou. Objekt je umístěn v obci Babice nad Svitavou v nově zastavované části s převážnou výstavbou rodinných domů, na rovinatém terénu. Stavba je rozdělena na dvě části, na rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu a na provozovnu, která je navržená jako kavárna. Objekt je částečně podsklepený se dvěma nadzemními podlažími, kdy nad částí 1.NP je zastřešení řešeno plochou vegetační střechou a 2.NP je zastřešeno jednoplášťovou plochou střechou. Nosný systém objektu je navržen z keramických tvárnic Porotherm a železobetonových monolitických stropních desek. Součástí projektové dokumentace je posouzení požárně bezpečnostního řešení stavby, tepelně technické posouzení a posouzení akustiky a denního osvětlení.
The subject of this bachelor thesis is a desing documentation of a detached house with café. The object is located in village Babice nad Svitavou in expanding part of village intended for family housing. Building in divided into two different parts, one for family living and other for café. Object has a partial basement with two full above-ground floors. Part of ground floor in roofed with flat extensive green roof, first floor is roofed with warm flat roof. The structural system of a building is made of ceramic blocks Porotherm and reinforced concrete ceiling slabs. The part of a design documentation is a fire safety assessment, thermal assessment, acoustic assessment and the daylighting assessment.
Description
Citation
DOSTÁLOVÁ, J. Rodinný dům s kavárnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Novotný - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - koordinační situace - vnitřní kanalizace napojení na veřejný řád - umístění dveří do schodiště - bezbariérový koncept - odvětrání toalet - radon z hlediska podlahového vytápění - převýšení u vstupu - tepelný most šatna- garáž - tepelný most komínu vzhledem k umístění - půdorys ploché střechy - sklon 2% - odvod dešťových vod - přenos zatížení stropní konstrukce - ostatní otázky vedoucí komise přeskočil Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO