Rodinný dům s ateliérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh rodinného domu s provozovnou. Objekt je samostatně stojící stavba nacházející se v obci Měřín v kraji Vysočina. Rodinný dům je navržen pro čtyřčlennou domácnost, jedná se o dvoupodlažní částečně podsklepený dům. Na tuto obytnou část navazuje garáž a provozovna, která bude sloužit jako designérský ateliér majitele domu. Obytná část je zastřešena sedlovou střechou, nad částí kde, se nachází provozovna je navržena střecha plochá. K provozovně náleží parkoviště, které umožnuje stání dvou osobních automobilů. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Obvodové a vnitřní nosné zdi jsou navrženy z pórobetonových tvárnic Ytong. Stropní konstrukce tvoří monolitické železobetonové desky.
The aim of this bachelor thesis is to present a design of a new detached house with an establishment, which is situated in the village Měřín. The residential building is designed for a family of four members, and it is about two-storey, partly basement object. This section is connected with a single – storey building with functions of garage and establishment. The establishment will be used as a design studio. The detached house has a saddle roof. The roof of the garage and the establishment is designed as a flat roof. In front of the object, there are two parking spots for customers. The structure will be based on concrete foundation strips; load bearing masonry is designed of Ytong blocks. Ceiling structures consist of monolithic constructions.
Description
Citation
DRÁPELOVÁ, L. Rodinný dům s ateliérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Galata - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka představila svoji DP na téma Bytový dům a zodpověděla otázky a připomínky oponenta. Diskuze týkající se přerušení parozábrany v krovu. Dále diskuze nad statickém chování krovu. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO