Bytový dům na Polní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení novostavby bytového domu. Bytový dům je na rovinném pozemku. Jedná se o pětipodlažní podsklepený objekt. Konstrukční systém je zděný z tvárnic HELUZ. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou z tvárnic HELUZ. Obvodové zdivo je zatepleno kontaktním zateplovacím systémem. Vodorovné nosné konstrukce jsou z monolitického železobetonu. Střechy jsou řešeny jako ploché jednoplášťové. V bytovém domě se nachází 14 bytových jednotek, nebytové prostory a technická místnost. Celková zastavěná plocha je 651,55 m2. Výška atiky je +12,300. Objekt má bezbariérový přístup, ale nenachází se v něm žádný bezbariérový byt. Vedle bytového domu je navrženo parkoviště. V suterénu se nachází technická místnost, klubovna, umývací místnost, kočárkárna, kolárna, sklady a sklepní kóje pro bytové jednotky. V nadzemních podlažích se nachází bytové jednotky. V posledním nadzemním podlaží se nacházejí 4 mezonetové byty, které mají přístup na venkovní terasu-vegetační plochá střecha. Byty mají přístup z jednoho centrálního schodišťového prostoru orientovaného na jihovýchod. V tomto prostoru se nachází i výtah.
This thesis covers designing documentary materials for realization of a new- build property of a residential house. The residential house is planned on a flat land. It is a five-floor building with a cellar. The constructional system is brick of construction blocks HELUZ. The building is based on foundation strips from pure concrete. Vertical supporting constructions are from blocks HELUZ. Perimeter walls are thermally insulated by contact thermal insulation. Horizontal supporting constructions are from monolitic reinforced ferroconcrete. The roofs are solved as flat single housing cover. In the residential house there are 14 housing units, non-residential premises and a technical hall. The total built-up area is 651,55 m2, The attic height is +12,300. The building has got a barrier-free entrance, but there is no barrier-free flat here. There is a car park next to the residential house. There are a technical hall, a clubroom, a washroom, a pram room, a bicycle room, a storeroom and cellar booths for individual housing units. From the first floor up, there are individual housing units. In the last floor there are placed 4 maisonette flats which have an access to the outdoor terrace – a vegetative flat roof. Flats have an access from one central staircase area orientated towards south-east. In this area, there is also planned a lift.
Description
Citation
FERDAN, M. Bytový dům na Polní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Roman Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
představení prezentace - lokalita - základní údaje o objektu - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení a navržené materiály (stěnový konstrukční systém, střešní konstrukce) - architektonické řešení - vizualizace -------------------------------------------------------- otázky oponenta - Zdůvodněte volbu mezonetových bytů. Student popisuje svůj návrh. - Proč vegetační střecha není řešena jako pochozí? Zdůvodnuje svoje řešení - Proč není vstup rozdělen na zádveří a chodbu? Student uznal, že by dodatečně toto řešení zapracoval. - Jak jsou v objektu řešeny rozvody vody a odpadů s ohledem na tlošťku stěn. Student popisuje řešení předstěn - Konstrukce vřetenového schodiště. Jak bude řešeno rozložení zatížení, je tato varianta vhodná? Popisuje vhodnost zvolené varianty - Je zvoleno správné svahování výkopu? Student popisuje jak postupoval při návrhu. ---------------------------- Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO